ESSILOR GARANCIJA KAKOVOSTI IN 100 % ZADOVOLJSTVA

Essilor svojim partnerjem zagotavlja garancijo na kakovost dobavljenega izdelka, prilagoditev dizajnu izdelka in varnost pred mehanskimi poškodbami z dodatno storitvijo nakupa novega para stekel s 75 % popustom v roku dveh let trajanja garancije. Podroben opis in garancijski pogoji so navedeni v nadaljevanju.

ESSILOR GARANCIJA KAKOVOSTI

Essilor jamči za pristnost svojih izdelkov in zagotavlja garancijo za napake stekel za očala, nastale med proizvodnjo, v materialu in na njihovo dodelavo. Ta garancija velja 2 leti, posebej za stekla s Crizal ali Optifog dodelavo pa velja 3 leta. Garancija na fotoobčutljiva stekla Transitions, to je na njihove fotoobčutljive lastnosti, velja 2 leti. Reklamirana stekla se lahko zamenjajo za druga stekla enake dioptrije, materiala in dodelave.

Svoje stranke obvezno opozorite na pravilno uporabo očal, pa tudi na navodila za uporabo, ki jih priložimo vsem steklom s Crizal dodelavo.

Garancija se uveljavlja ob predložitvi št. potrdila o prevzemu stekel ali vrečke ter izpolnjenega reklamacijskega obrazca.

Drugi pomembni podatki:

 • Ne velja za zamenjavo stekel za očala, poškodovanih zaradi mehanskih razlogov in neustreznega vzdrževanja.
 • V primeru, da stekla za očala niso naročena v paru, velja garancija za vsako steklo posebej.
 • V primeru naročila le enega stekla ne moremo zagotoviti enake osnovne ukrivljenosti stekla, barve antirefleksnega sloja in intenzivnosti zatemnitve fotoobčutljivih stekel.

ESSILOR GARANCIJA NA PRILAGODITEV NA VARILUX STEKLA

Garancija 100% zadovoljstva

Garancija kakovosti in zadovoljstva Varilux vključuje dodatno varnost pri prilagajanju na stekla. Prilagoditev na ta stekla je enostavna in hitra. Če pa se stranka na svoja progresivna VARILUX® stekla ne navadi v 60 dneh, Essilor ponuja zamenjavo za dva para enožariščnih stekel ali par bifokalnih stekel iz istega materiala, dioptrije in dodelave. Razlike v ceni se ne krije in ne vrača.

Drugi pomembni podatki:

 • Ne vključuje garancije na okvir ali stroškov servisiranja. V ponudbi Varilux 1+1 (dva para stekel za ceno enega para) garancija na prilagajanje velja samo za en kupljen par stekel.

ESSILOR PREMIUM GARANCIJA ZADOVOLJSTVA

Varno z Essilor garancijo zadovoljstva

Essilor Premium Satisfaction Guarantee je dodatna možnost za varnost vseh enožariščnih in progresivnih stekel znamke Essilor.

 • Garancija velja 2 leti od dneva nakupa in se lahko uveljavlja v primeru kakršnih koli mehanskih poškodb (praske, razpoke, zlomi itd.) ob predložitvi plastične kartice s podatki o izdelku in vračilu poškodovanega izdelka.
 • V primeru, da se kupljeni par Essilor stekel v 2-letnem garancijskem roku kakor koli poškoduje, prejmete nova stekla s 75 % popustom.
 • Nadomestni par stekel mora biti istovrsten (enak lomni količnik, dioptrija, dodelava, barva), cena pa je določena po veljavnem katalogu izdelkov (dodatni popusti ne veljajo).
 • V primeru, da Essilor ne more dostaviti enakega izdelka, bo stranki ponudil podoben izdelek v istem cenovnem razredu. V primeru, da naročnik izbere dražji izdelek, se navedeni popust nanaša na cenovni razred stekel, za katera velja garancija, razliko v ceni pa v celoti plača kupec.
 • Garancijo je mogoče uporabiti enkrat, za par stekel, na katerega se nanaša. Ne vključuje garancije na okvir ali stroškov servisa, prav tako pa se lahko uporabi v primeru poškodbe le enega stekla in naknadno še drugega stekla.

Za koriščenje popusta mora stranka optiki dostaviti:

 • poškodovano steklo ali stekli,
 • kartico s podatki o izdelku ali račun.