Obvestilo o zasebnosti

WWW.ESSILOR.SI

V skladu s tem obvestilom o zasebnosti vas Essilor d.o.o. obveščamo, katere vaše osebne podatke zbiramo, ko obiščete našo spletno stran ali uporabljate naše storitve, zakaj jih zbiramo in kaj z njimi počnemo. Vaši osebni podatki pomenijo vse podatke, ki se nanašajo na vas, zlasti vaše ime in kontaktne podatke, kot so domači naslov, telefonska številka ali e-poštni naslov.

Vzemite si čas in natančno preberite to obvestilo o zasebnosti. Zelo pomembno je, da v celoti razumete, kako obdelujemo vaše osebne podatke in kako varujemo vašo zasebnost. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo uporabo vaših osebnih podatkov, nas lahko kontaktirate z uporabo spodnjih kontaktnih podatkov. Naši kontaktni podatki so: Essilor d.o.o., Zagrebška cesta 22, 2000 Maribor.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

Podatki, ki jih zbiramo, ko obiščete našo spletno stran

Ko dostopate do našega spletnega mesta, nekatere vaše podatke samodejno zberemo in shranimo v dnevnike strežnika in v piškotke, ki so majhne datoteke, ki jih ob obisku našega spletnega mesta pošljemo v vaš računalnik.

Ti podatki nam ne omogočajo, da vas neposredno identificiramo. Vendar na vašem spletnem mestu beležimo tudi podatke, povezane z vašim brskanjem, na primer strani, do katerih ste dostopali, datum in čas, ko ste dostopali do teh strani, vaše iskalne poizvedbe, informacije o vaši napravi (model strojne opreme, različica operacijskega sistema, edinstven identifikator naprave, naslov internetnega protokola, nastavitve strojne opreme, vrsta brskalnika in jezik brskalnika), datum in čas zahteve in URL napotitve.

Posredovanje vaših osebnih podatkov ni potrebno, če želite samo obiskati naše spletno mesto. To pomeni, da lahko piškotke zavrnete tako, da ustrezno konfigurirate svoj spletni brskalnik (za več informacij glejte razdelek »Pomoč« v vašem spletnem brskalniku). Vendar bo zavrnitev piškotkov verjetno motila vašo navigacijo na naši spletni strani, zlasti s tem, da vam preprečuje dostop do nekaterih delov.

Podatki, ki jih zbiramo, ko se prijavite ali naročite izdelke

Nekatere storitve, ponujene na naši spletni strani, zahtevajo, da se prijavite. Če želite uporabljati te storitve, vas bomo prosili, da nam posredujete osebne podatke. Prosimo, navedite nam popolne in natančne podatke in nas obvestite tudi, če je treba vaše podatke posodobiti. Če nam ne zagotovite popolnih in natančnih podatkov ali če nas ne obvestite, da je treba vaše podatke posodobiti, vam storitev morda ne bomo mogli zagotoviti.

Zbiramo naslednje kategorije vaših osebnih podatkov [Nanaša se na poslovne subjekte] :

 • Identifikacijski podatki vključno z vašim imenom, telefonsko številko, e-poštnim naslovom, domačim naslovom, prijavo in geslom itd.;
 • IT podatki vključno s podatki, povezanimi z brskanjem po našem spletnem mestu, kot so strani, do katerih ste dostopali, datum in čas, ko ste dostopali do teh strani, iskalne poizvedbe, podatki o vaši napravi (model strojne opreme, različica operacijskega sistema, edinstveni identifikatorji naprave, naslov internetnega protokola, nastavitve strojne opreme, vrsta brskalnika, jezik brskalnika), datum in čas zahteve in URL napotitve.

Kako uporabljamo osebne podatke, ki jih zbiramo

Vaše osebne podatke uporabljamo le v mejah, ki jih dovoljujejo zakoni in drugi predpisi. Včasih uporabljamo vaše osebne podatke, ker zakoni in drugi predpisi to zahtevajo. V nobenem primeru ne sprejemamo avtomatiziranih odločitev, ki bi temeljile zgolj na avtomatski obdelavi, kar bi lahko imelo pravne učinke na vas ali bi na podoben način pomembno vplivalo na vas.

Vaše osebne podatke uporabljamo za naslednje namene:

 • Uporabljamo vaše identifikacijske podatke (i) da lahko obdelujemo vaše zahteve, (ii) da se lahko dogovorite za sestanek s optiko in (iii) za namene komunikacije, animacije in komercialne promocije. Te uporabe temeljijo na vašem soglasju in našem legitimnem interesu.
 • Uporabljamo vaše IT podatke da nam omogočijo (i), da vas identificiramo in vam zagotovimo najboljše izkušnje ob obisku našega spletnega mesta, (ii) preštejemo število končnih uporabnikov, ki obiščejo naše spletno mesto, in analiziramo statistiko v zvezi z njihovim brskanjem in (iii) za izboljšanje naše spletne strani. Te uporabe temeljijo na vašem soglasju in na našem legitimnem interesu.

Kako dolgo hranimo osebne podatke, ki jih zbiramo?

Obdobje, v katerem hranimo vaše osebne podatke, je prikazano v spodnji tabeli:

Kategorija podatkov

Obvezno obdobje hranjenja

Identifikacijski podatki

3 leta

IT podatki

13 mesecev

Kako varujemo osebne podatke?

Vzpostavili smo ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem, vključno brez omejitev:

 • Izvajamo in vzdržujemo izpopolnjene tehnične ukrepe za zagotovitev, da se vaši osebni podatki beležijo in obdelujejo v popolni zaupnosti in varnosti;
 • Izvajamo in vzdržujemo ustrezne omejitve dostopa do vaših osebnih podatkov ter spremljanja dostopa, uporabe in prenosa osebnih podatkov;
 • Vsi zaposleni, ki imajo dostop do vaših osebnih podatkov, morajo skleniti pogodbe o nerazkritju ali podobne pogodbe, ki jim nalagajo obveznost, da spoštujejo naše zahteve glede zasebnosti in zaupnosti podatkov;
 • Od vseh poslovnih partnerjev in ponudnikov storitev tretjih oseb, s katerimi lahko delimo vaše osebne podatke, zahtevamo, da izpolnjujejo vse veljavne zahteve glede zasebnosti in zaupnosti podatkov;
 • Za zaposlene in tretje osebe, ki imajo dostop do osebnih podatkov, redno izvajamo izobraževanje o zasebnosti podatkov.

Kakšne pravice imate?

V skladu z veljavnimi zakoni in predpisi o varstvu podatkov imate pravico:

 • Dostopati do, popravljati in/ali brisati svoje osebne podatke;
 • Omejiti obdelavo ali ugovarjati obdelavi;
 • Nam sporočiti, da ne želite prejemati tržnih informacij;
 • V nekaterih okoliščinah zahtevati, da se določeni deli vaših osebnih podatkov prenesejo na vas ali na tretjo osebo;
 • V kolikor naša obdelava vaših osebnih podatkov temelji na vaši privolitvi, imate pravico, da umaknemo vaše soglasje, ne da bi to vplivalo na zakonitost naše obdelave na podlagi vašega soglasja pred njegovim umikom.

Spremembe izjave o varstvu osebnih podatkov

Redno pregledujemo skladnost z našim Obvestilom o zasebnosti, zlasti da zagotovimo njegovo skladnost z novimi zakoni in predpisi o varstvu podatkov. Čeprav se to obvestilo o zasebnosti lahko občasno spremeni, ne bomo zmanjšali vaših pravic iz tega obvestila o zasebnosti brez vašega izrecnega soglasja.