P R A V N O    O B V E S T I L O

 

Dobrodošli na spletni strani www.essilor.si

1. UVOD

Lastnik spletnih strani//http:www.essilor.si/je podjetje ESSILOR d.o.o. ki si prizadeva zagotavljati, da so vse informacije, dostopne na spletnih straneh //http:www.essilor.si/,natančne in ažurne,  vendar ne daje nobene garancije glede natančnosti, ažurnosti ali izčrpnosti teh informacij.

Podjetje ESSILOR d.o.o. s sedežem v Maribor, Zagrebška cesta 22, je registrirano v Okrožno sodišče v Mariboru, matična številka subjekta: 5616212000, Davčna številka: 83278125. 

Med uporabo spletne strani www.essilor.si veljajo pogoji tega Pravnega obvestila ter vsi veljavni predpisi v Republiki Sloveniji, z uporabo spletnega mesta //http:www.essilor.si/ pa uporabnik potrjuje, da je z njimi seznanjen in da jih v celoti sprejema.

ESSILOR si pridržuje pravico kadar koli spremeniti pogoje tega Pravnega obvestila in ni odgovoren za kakršne koli posledice, povezane s temi spremembami.

Namen tega spletnega mesta je zagotoviti informacije o izdelkih in storitvah, ki jih ponuja ESSILOR, in zagotoviti povezave do drugih povezanih spletnih mest skupine ESSILOR.

 

2. SPLOŠNO OPOZORILO

ESSILOR si pridržuje pravico do spremembe pogojev tega Pravnega obvestila in ni odgovoren za kakršne koli posledice, povezane s temi spremembami.

ESSILOR si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni in popravi kakršno koli vsebino, objavljeno na spletnem mestu //http:www.essilor.si/.

Zato ESSILOR ne prevzema odgovornosti za:

- kakršne koli nenatančnosti ali opustitve, ki lahko vplivajo na informacije, ki so na voljo na spletnem mestu //http:www.essilor.si/;

- kakršno koli škodo, ki jo povzroči nezakoniti poseg tretje osebe, tudi kadar bi lahko privedel do sprememb teh informacij,

in na splošno za kakršno koli posledico teh informacij, neposredno ali posredno, ne glede na vzrok, izvor, naravo in posledice, ki jih povzroči dostop ali omejitev dostopa do tega spletnega mesta s strani katere koli osebe, pa tudi uporabo spletnega mesta in/ali kakršno koli zagotavljanje točnosti informacij, ki so neposredno ali posredno pridobljene s tega spletnega mesta ali so na voljo na njem.

 

3. ZAŠČITA AVTORSKIH PRAVIC

Če ni drugače navedeno, so avtorske pravice v zvezi z dokumenti, podatki in informacijami, objavljenimi na spletnem mestu, izključno last podjetjaESSILOR d.o.o. in vaša uporaba spletnega mesta ne daje nobeni tretji osebi nobenega dovoljenja, pravice ali licence, razen pravice dostopa do tega spletnega mesta. 

Dokumenti, podatki in informacije, objavljeni na tem spletnem mestu, se lahko uporabljajo samo za individualne potrebe uporabnikov, ob upoštevanju vseh avtorskih pravic in lastninskih pravic ter s tem povezanih pravic tretjih oseb, reproduciranje katerega koli dela ali celotne vsebine tega spletnega mesta pa je dovoljeno samo v informativne namene, v okviru osebne in zasebne uporabe.

Razmnoževanje in uporaba kopij, izdelanih za kakršne koli druge namene, sta izrecno prepovedana.

Z uporabo tega spletnega mesta //http:www.essilor.si/ soglašate s prepovedjo reprodukcije, podvajanja in/ali distribucije dizajna ali predloge v nasprotju s pogoji uporabe tega spletnega mesta.

Vse blagovne znamke, patenti, logotipi in/ali podobni podatki, na katere se nanašajo predpisi o avtorskih pravicah, omenjeni na tem spletnem mestu, so ali v lasti ESSILOR-ali pa je pridobljeno predhodno pooblastilo pooblaščene osebe za njihovo uporabo. Brez predhodne pisne odobritve in dovoljenja s strani ESSILOR-ja, torej nosilca avtorskih pravic,ni dovoljeno kakršno koli koriščenje le-teh. 

Vsako nasprotno dejanje in nepooblaščena uporaba katerega koli dela vsebine, objavljene na spletnem mestu //http:www.essilor.si/ brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika avtorskih pravic, se šteje za kršitev avtorskih pravic in izrecno pridržuje pravico, da podjetje za takšno uporabo zaračuna po lastni presoji, kot tudi, da si prek sodišča in brez opozorila poišče ustrezno zaščito pravic in odškodnino.

Brez poseganja v zgoraj navedeno, če uporabnik meni, da so mu na spletni strani //http:www.essilor.si/ kršene njegove zaščitene pravice, je dolžan na navedeni naslov ESSILOR d.o.o., Maribor, Zagrebška cesta 22, predloži opis avtorskega dela, za katerega meni, da je bil kršen, veljaven dokaz, da je pooblaščen za prodajo avtorsko zaščitenega dela, nato natančen opis lokacije na spletnem mestu //http:www.essilor.si/, kjer se nahaja njegovo avtorsko delo, pa tudi njegove popolne in resnične podatke in stike. V primeru kršitve avtorskih pravic bo ESSILOR v najkrajšem možnem času sprejel ustrezne ukrepe za zaustavitev in/ali preprečevanje nadaljnjih kršitev avtorskih pravic.

Za dodatne informacije nas kontaktirajte na office@essilor.si.

 

4. ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV (GDPR)

ESSILOR prek tega spletnega mesta //http:www.essilor.si/ lahko zbira osebne podatke uporabnika, če jih uporabnik prostovoljno posreduje ali da na voljo na našem spletnem mestu, ob tem pa mora spoštovati zasebnost in anonimnost uporabnika v skladu z ustreznimi zakonskimi predpisi.

Zbrane informacije ESSILOR in njegovi izbrani partnerji uporabljajo z namenom omogočanja storitev.

To velja za naše stranke, uporabnike naših storitev, tiste, ki bodo to postali, kot tudi za naše poslovne partnerje.

Pravila, ki urejajo zasebnost in zaščito vaših osebnih podatkov, veljajo samo za fizične osebe in njihove osebne podatke.

ESSILOR ima položaj upravitelja obdelave vaših osebnih podatkov.

Odgovorna oseba za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov v ESSILOR-ju je SLAVEN LOVRETIĆ, 003851618440, E-mail: office@essilor.si.

Iz razlogov, ki so zakonsko utemeljeni in dopustni, lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V kolikor se z našo obravnavo ne strinjate, prosimo, da svojih osebnih podatkov ne delite z nami.

Po zakonu imate pravico popraviti svoje osebne podatke in to storite tako, da nas kontaktirate po e-pošti: office@essilor.si

Če imate kakršna koli vprašanja ali zahteve, nas kontaktirajte po e-pošti.

 

4.1. Zbiranje in uporaba

Informacije, zbrane na našem spletnem mestu, so predmet uporabe ESSILOR-ja in naših izbranih partnerskih podjetij.

Osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje storitev, izdelkov ali informacij o izdelkih in storitvah ESSILOR-ja ali za dokončanje procesov, kot so naročnine na e-novice, pošiljanje e-poštnih vsebin z našega spletnega mesta, sodelovanje v promocijah, usposabljanja, iskanje profesionalne nege oči, sodelovanje v spletnih anketah, vprašanjih ali komentarjih v okviru ESSILOR-ja ali registracija izdelkov. Vaše osebne podatke bo ESSILOR uporabil v administrativne in informativne namene ter vas po potrebi kontaktiral zaradi povratnih informacij in/ali obveščanja podružnic, povezanih z ESSILOR-jem.

Vaši osebni podatki se lahko uporabljajo in obdelujejo tudi za statistične namene in ne bodo shranjeni dlje, kot je potrebno. Za namene obdelave se lahko prenesejo na tretje osebe v skupini ESSILOR-ja znotraj Evropske unije.

 

4.2. Zaštita osobnih podataka

Vaše osebne podatke bomo obdelovali v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Vsak uporabnik ima pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov in lahko zaprosi za popravek svojih osebnih podatkov, če so napačni ali izbrisani. Za uveljavljanje vaših pravic in dokazovanje identitete pošljite ESSILOR-ju obvestilo po e-pošti: office@essilor.si

ESSILOR uporablja standardne varnostne ukrepe in sprejema vse razumne ukrepe za zaščito podatkov o uporabnikih, vendar ne zagotavlja popolne varnosti pri uporabi spletnega mesta, zato priporočamo, da ste pri uporabi interneta previdni. To zlasti vključuje deljenje gesel.

Naše spletno mesto lahko vsebuje ocene strank, forume in/ali oglasne deske ter drugo spletno vsebino. Prosimo, upoštevajte, da vsi podatki, objavljeni na teh področjih, postanejo javni podatki, zato morate biti previdni pri razkritju informacij osebne narave.

Z dostopom do spletnega mesta potrjujete, da se strinjate, da ESSILOR ni odgovoren za gradivo, ki ga objavljajo tretje osebe ali vi na teh javnih forumih.

 

5. PRENOS OSEBNIH PODATKOV

ESSILOR lahko za namene trženja posreduje vaše osebne podatke tretjim osebam. ESSILOR ne bo prodajal, trgoval ali kako drugače prenašal vaših osebnih podatkov tretjim osebam, ne da bi vam predhodno posredoval obvestilo, navedeno v nadaljevanju:

Odvisne družbe in pridružena podjetja.

ESSILOR lahko prenese vaše osebne podatke svojim naslednikom in podružnicam, vključno z bodočimi nasledniki in bodočimi povezanimi podjetji.

Svetovalci in ponudniki spletnih strani.

ESSILOR bo osebne podatke uporabnikov razkril svetovalcem in ponudnikom storitev (kot so ponudniki gostovanja, podpore, vzdrževanja in popravila, storitve popravil, storitve dostave pošte in procesiranja plačil), če je dostop do baz podatkov ali osebnih podatkov potreben za omogočanje storitev za vas, ESSILOR ali spletno mesto.

Partnerji za skupno promocijo.

Včasih izvajamo skupne promocije skupaj s tretjimi osebami. Če se želite registrirati za eno od teh skupnih promocij, bo vaše osebne podatke zbral ESSILOR in/ali promotor. Lahko pa vam ponudimo tudi priložnost, da svoje osebne podatke delite z našim promocijskim partnerjem. Vaše osebne podatke bo ESSILOR in/ali promocijski partner uporabil, kot je opisano v naši objavljeni politiki zasebnosti.

Kazenski pregon/varnost.

ESSILOR si pridržuje pravico do prenosa vaših osebnih podatkov v skladu s svojimi zakonskimi obveznostmi (npr. po prejetih sodnih pozivih) ali v primeru, če meni, da zakon takšno ravnanje zahteva,

(ii) kadar ESSILOR meni, da je potrebno zaščititi in/ali uveljaviti pravice, lastniške interese ali varnost ESSILOR-ja, naših uporabnikov ali drugih; (iii) ali kadar smatra to kot potrebno za izvajanje pravil o zasebnosti in pogojev uporabe spletnega mesta

Reorganizacija ali prodaja podjetja.

V primeru, da se ESSILOR združi ali postane del druge skupine ali če je ESSILOR prodan ali proda del ali celotno premoženje oziroma se drugače preoblikuje, se osebni podatki, ki jih zbere ESSILOR, prenesejo na novi subjekt.

Kot je dovoljeno z zakonom.

ESSILOR je pooblaščen za prenos vaših osebnih podatkov tretjim osebam, če to izrecno dovoljuje zakon.

 

6. RODITELJI I SKRBNICI

ESSILOR zavestno ne zbira osebnih podatkov mladoletnih oseb. Če ste starš ali zakoniti skrbnik in mislite, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, nas lahko kontaktirate, da jih odstranimo.

 

7. OPT-OUT KLAVZULE

E-pošta. Če želite, lahko prekinete prejemanje prihodnjih e-poštnih sporočil s strani ESSILOR-ja tako, da sledite postopkom odjave, ki so navedeni v vsakem e-poštnem sporočilu. Če ne želite prejemati niti promocijskih e-poštnih sporočil od ESSILOR-ja, vam bomo poslali e-poštno sporočilo o transakcijah in odgovorili na vaša vprašanja.

Piškotki. ESSILOR uporablja piškotke za spremljanje in izboljšanje določenih uporabniških dejavnosti na naših spletnih mestih. Piškotki so majhni deli informacij, shranjeni v datotekah na vašem računalniku, ki vam omogočajo spremljanje uporabe spletnega mesta, medtem ko obiščete naša spletna mesta in brskate po vsebini spletnega mesta (strani, ki jih obiščete, datum, čas obiska itd.), vendar ne omogočajo, da se vas identificira. Piškotke lahko v računalniku blokirate ali omejite ali jih počistite iz svojega brskalnika tako, da prilagodite nastavitve brskalnika. Upoštevajte navodila za uporabo, ki veljajo za vaš brskalnik, in določite, kako konfigurirati nastavitve brskalnika, da ustrezajo vašim željam. Piškotki vam omogočajo, da izkoristite prednosti nekaterih funkcij tega spletnega mesta, tako da v primeru, če blokirate ali drugače zavrnete naše piškotke, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih funkcij tega spletnega mesta.

Web beacon. ESSILOR lahko uporablja tudi spletne svetilnike (akcijske oznake, piksle ali GIF datoteke) za pomoč pri internetnem oglaševanju. Te spletne svetilnike ponujajo naši prodajalci za upravljanje oglasov in omogočajo našim prodajalcem, da upravljajo svoje oglase, tako da lahko prepoznajo edinstven piškotek ali datoteke, ki jih ustvari spletni strežnik in se shranijo preko vašega spletnega brskalnika na trdi disk vašega računalnika. ESSILOR vzpostavlja »web beacons« skupaj s prodajalci, ki upravljajo naše oglase. S pomočjo spletnih svetilnikov lahko ugotovimo, preko katerih oglasov na naše spletne strani prihajajo uporabniki. Prav tako nam omogočajo, da zbiramo podatke o dejavnostih naših uporabnikov, da lahko učinkovito oglašujemo na naših in drugih spletnih mestih ter da vam omogočimo spletne oglase, ki vas lahko zanimajo. Podatki, ki jih zbiramo in delimo s pomočjo tehnologije spletnega svetila, so anonimni, niso osebni in ne vsebujejo vašega imena, naslova, telefonske številke ali e-poštnega naslova.

Orodja na mobilnih napravah.Orodja lahko nadzorujete na svojih mobilnih napravah. Na telefonu lahko na primer izklopite GPS lokator ali obvestila.

Ne spremlja signalov ("DNT"). ESSILOR trenutno ne odgovarja na signale DNT, vendar lahko to stori v prihodnosti.

 

8. SUGLASNOST OD PRIJENOSA PODATAKA NEREZIDENATA

Če prebivate zunaj Republike Slovenije po predložitvi osebnih identifikacijskih podatkov ESSILOR-ju, izrecno navedete svoje izrecno soglasje za prenos in obdelavo vaših podatkov v Republiki Sloveniji.

 

9. POVEZAVE NA DRUGE SPLETNE STRANI

Ostale spletne strani podjetja ESSILOR. To Obvestilo se nanaša samo na ESSILOR spletne strani, na katerih je objavljeno. Druga spletna mesta ESSILOR lahko imajo različne pravilnike o zasebnosti, zato se prepričajte in preberite pravilnike o zasebnosti vsakega spletnega mesta ESSILOR, ki ga obiščete, če želite razumeti, kako ESSILOR zbira in uporablja podatke, ter pod katerimi pogoji se lahko delijo informacije in podatki o vas, ki so bili zbrani prek posameznega spletnega mesta.

 

10. SNEMANJE KLICEV

Upoštevajte, da se lahko klici na ESSILOR snemajo za namen usposabljanja in nadzora kakovosti ravni naših storitev in izdelkov.