Preskoči ukaz traka
Preskoči na glavno vsebino
Essilor Slovenija > novosti > UV zaščita za vsakogar
UV zaščita za vsakogar
 

Zaščitni faktorji za kožo obstajajo že vrsto let in definirajo stopnjo zaščite pred ultravijoličnimi žarki. Na podlagi njihove vrednosti izberemo željeno stopnjo zaščite pred škodljivimi UV žarki.

 

Zraven vplivov na koži, UV žarki negativno vplivajo tudi na naše oči, pospešujejo bolezni oči in staranje kože okoli oči.

 

  • Zaščita je ključnega pomena vsak dan in povsod: 40% letne UV izpostavljenosti nastane, kadar nismo neposredno izpostavljeni soncu, tudi jeseni in pozimi, celo doma.
  • Zaščita je ključnega pomena za vsakogar: vsi smo izpostavljeni negativnim vplivom, še posebej otroci. Otroške oči se še razvijajo, zaradi česar so bolj občutljive.
  • Zaščita je ključnega pomena v vseh situacijah: pri neposredni izpostavljenosti soncu je intenzivnost UV žarkov 20-krat večja. Izpostavljenost UV žarkom se posledično povečuje zaradi okolice, ki nas obdaja (80% od snega, 25% od peska…).

 

Essilor je razvil Eye-Sun Protection Factor (E-SPF™), novi standard, ki meri UV zaščito stekel, ne glede na to, ali gre za transparentno, fotosenzibilno ali sončno steklo. E-SPF vključuje UV zaščito pred žarki, ki prihajajo s prednje in zadnje strani, tako ste lahko prepričani, da imate najboljšo zaščito.

 

E-SPF je razmerje med količino UV sevanja in zaščito s ali brez stekel, dobljen s serijo eksperimentalnih meritev. Meritve in izračune je potrdil dr. Karl Citek, profesor optometrije, ki je prvi raziskoval in objavil škodljiv vpliv UV žarkov, ki so vezani na refleksijo z zadnje površine stekla.

 

E-SPF vam pomaga izbrati najboljšo stopnjo zaščite pred UV žarki za svoje oči.  Tako kot se zaščitni faktor v kozmetični industriji nanaša na učinkovitost proizvoda, je tudi koncept E-SPF enostaven: višja E-SPF vrednost pomeni boljšo stopnjo zaščite.

 

Več kot 90% uporabnikov je potrdilo, da bi bilo koristno vedeti stopnjo UV zaščite na transparentnih steklih.¹

 

Uprabnik je 35-krat boljše zaščiten kot brez očal (E-SPF izključuje neposredno izpostavljenost oči pred žarki, ki prihajajo s strani).

 

ZAŠČITITE SVOJE OČI KOT ŠČITITE KOŽO,  ZAHTEVAJTE STEKLA Z NAJVIŠJIM E-SPF.

espf_tm_35_q.jpg   

¹Ipsos raziskava 2012 – 5000 oseb – Francija, Nemčija,Španija, Velika Britanija in Italija.


* Napaka pri branju RSS podatkov.
$Resources:imgRssButtonImgAlt;
RSS feeds
Printanje
Tiskanje
Pošlji
Pošljite prijatelju
ZmanjšanjeNaraščanje
Velikost teksta