Preskoči ukaz traka
Preskoči na glavno vsebino
ESSILOR JUNIOR STEKLA
 

VRNITE ŽIVLJENJE V FOKUSXPERIO GIRL BLUE FLASH MIRROR.png

Vsakodnevno nešteto otrok s težavo opravlja dnevne naloge preprosto zato, ker nimajo korigiranega vida. Oglejte si, kako ste lahko proaktivni in življenje ponovno vrnete v fokus.


KAJ JE MIOPIJA?

Miopija je ena najpogostejših težav z vidom, zlasti pri otrocih. Znana je kot kratkovidnost in gre za stanje oči, ko so predmeti, ki se nahajajo blizu, jasni in dobro vidni, medtem ko je vse, kar je oddaljeno, zamegljeno in brez fokusa. Sčasoma lahko kratkovidnost povzroči resnejše motnje vida, kar postane vse večji problem. Danes je kratkovidnih približno 42 % Američanov, starih od 12 do 54 let, v primerjavi s 25 % 40 let prej.XPERIO GIRL POLARIZED EMERALD BLUE GRADIENT 2.png


SIMPTOMI MIOPIJE PRI OTROCIH

Mnogi otroci menijo, da je zamegljen vid povsem normalen. Ne vedo, da je lahko bolje od tega, ne vedo za drugačen vid. Toda, če opazite znake miopije, lahko pomagate. Kratkovidnost se lahko popravi in če jo opazite dovolj zgodaj, lahko nekatere rešitve upočasnijo njen napredek. Ne pozabite na simptome kratkovidnosti:

·     ob gledanju oddaljenih predmetov, kot je šolska tabla, otrok pripre oči; 

·     med gledanjem televizije sedi preblizu;

·     med branjem drži knjigo preblizu;

·     občuti utrujenost in napetost v očeh ali glavobol.

 

KAJ LAHKO NAREDITE?

Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite, je, da aktivno sodelujete pri negi oči vašega otroka. Zelo pomembno je, da takoj, ko opazite težavo, otroka odpeljete na strokovni pregled, da lahko diagnosticirate morebitne težave in pravočasno poiščete rešitev. Preprost pregled vida pri otrokovem pediatru ni dovolj, saj je včasih težko opaziti težave z vidom pri otrocih. Zato so zelo pomembne redne preiskave.

Pri miopiji je tendenca napredovanja v otroštvu zelo izrazita, saj se oko v tej starosti širi in razvija. Obstajajo tudi študije, ki kažejo, da lahko preveč časa, preživetega pred zasloni digitalnih naprav, vpliva na razvoj kratkovidnosti pri otrocih. Otrokom omogočite, da ostanejo zunaj v naravi brez mobilnih telefonov, ker je to pomembno za zdravje oči in zdravje vašega otroka na splošno.

Naročite pregled pri strokovnjaku, ki bo temeljito pregledal otrokove oči in redno nadzoroval vid. To bo vašemu otroku pomagalo pri normalnem razvoju in lahko tudi upočasni napredovanje kratkovidnosti.
Vsako steklo iz Essilor-ja združuje več tehnologij, ki se prilagajajo vsakemu posamezniku glede na njegove potrebe. Obstajajo različne vrste in obdelave stekel za različna stanja in različne okoliščine uporabe.Mail potpis_SLO.jpg

Essilor-mail-potpis-final-SLO.gif* Napaka pri branju RSS podatkov.
$Resources:imgRssButtonImgAlt;
RSS feeds
Printanje
Tiskanje
Pošlji
Pošljite prijatelju
ZmanjšanjeNaraščanje
Velikost teksta