Preskoči ukaz traka
Preskoči na glavno vsebino
Essilor Slovenija > O VIDU > OTROŠKI VID
Otroški vid
 
Zdravje naših otrok je najbolj cenjen blagoslov vsakega starša. Ampak ali nam je zanj dovolj mar, upoštevamo vsak vidik?

Temeljujoč na izkušnjah oftalmologov, vam želimo podati nekaj napotkov za ohranitev vida naših otrok.
  • Prvi oftalmološki pregled otrok se priporoča pred 3. letom starosti.
  • Če je v družini znan visok nivo miopije, hiperopije, ali je obstajal diabetes ali dedna bolezen oči, se obvezno priporoča oftalmološki pregled.
Ker je prvih nekaj let odločilnih v razvoju vida, so starši precej odgovorni za zaščito vida svojih otrok. Pravočasno diagnosticirane napake se lahko zdravijo z dobrimi rezultati in se lahko izogne nošenju očal v odrasli dobi.

Nošenje očal mora biti znano veliko staršem, saj več kot ena tretjina populacije nosi očala. Če naše otroke silimo, da nosijo očala, ki jim niso všeč (predebela/težka stekla), ali jim primankuje udobje vida (pomankanje anti-refleksnega sloja), bo nošenje očal za njih travmatično, namesto da bi jim pomagali ozdraviti njihov problem z vidom.

Ker je varnost prioriteta za naše otroke, priporočamo nošenje naših varnih Airwear stekel.


Zavedajoč se vseh posledic, se lahko vaš otrok varno igra, saj mu ni več potrebno skrbeti za eno stvar: varnost njegovih oči. 

Kliknite tukaj za več informacij o Airwear steklih.

Prav tako kot je pomembna varnost stekel, je enako pomemben zaščitni sloj. Tako bodo očala vašega otroka odporna na madeže, praske, dež, prah in enostavna za čiščenje, neprijetni odsevi pa bodo zmanjšani. Zato priporočamo uporabo Crizal zaščitnega sloja na steklih vaših otrok. 

Kliknite tukaj za več informacij o Crizal zaščitnem sloju. 

Na voljo je široka paleta Essilor-jevih stekel za izbiro pravilne rešitve, saj vemo, da si vaš otrok zasluži le najboljše. 

* Napaka pri branju RSS podatkov.
$Resources:imgRssButtonImgAlt;
RSS feeds
Printanje
Tiskanje
Pošlji
Pošljite prijatelju
ZmanjšanjeNaraščanje
Velikost teksta