Vaš vid

Začetna stran za zgodbe, izobraževanje o zdravju oči, modi za okvirje in še marsikaj. Raziščite naše članke in teme.

Najpogostejše težave z očimi

ASTIGMATIZEM

Astigmatizem je težava z vidom, katero predvsem povzroča "nepravilna ukrivljenost roženice", tj. roženica rahlo ovalne oblike namesto okrogle.

Najpogostejše težave z očimi

PRESBIOPIJA

Presbiopija ni okvara vida, ampak naravna sprememba vida, ki doleti vsakogar.

Najpogostejše težave z očimi

HIPEROPIJA

Vzrok za hiperopijo je "prekratko oko", kar pomeni, da razdalja med roženico in mrežnico ni dovolj dolga. V takšnih primerih se slika tvori takoj za mrežnico, kar pomeni, da hiperop vidi oddaljene stvari boljše kot tiste od blizu.

Najpogostejše težave z očimi

MIOPIJA

Da zagotovimo popoln vid, si korektura prizadeva izris jasne slike na mrežnico. Korekturna stekla so med najbolj pogostimi sredstvi za korekcijo težav z vidom. Sestavlja jih material, optične površine in oplemenitenja, izvedena na teh površinah.

Vaše življenje in oči

IZBIRA NAJBOLJŠIH STEKEL ZA ŠPORT

Tukaj lahko najdete napotke za vizualne rešitve, ki se prilegajo vašemu življenjskemu stilu. Ta nabor člankov je napisan, da vam pomaga pri iskanju informacij glede izbira pravih stekel za vaš življenjski slog, ne glede na to, ali gre za športne aktivnosti ali vožnjo.

Vaše življenje in oči

PO ČEM SE POLARIZIRANA STEKLA RAZLIKUJEJO OD OBIČAJNIH SONČNIH OČAL

Zaščita oči pred soncem je ključna za vzdrževanje zdravega vida ter za zmanjševanje očesnih bolezni, kot je katarakta. Sončna očala so eden od najboljših načinov zaščite vašega vida, poleg tega da se izogibate neposredni sončni svetlobi. Po drugi strani je na voljo toliko možnosti zaščite pred soncem, da se je težko odločiti, katera rešitev je prava za vaš življenjski slog.