Vaše življenje in oči

Začetna stran za zgodbe, izobraževanje o zdravju oči, modi za okvirje in še marsikaj. Raziščite naše članke in teme.

Vaše življenje in oči 5 Čas branja

POPOLNA ZAŠČITA + DOLGOTRAJNOST

Kvalitetna sončna očala so dosti več kot samo navaden modni dodatek. Ščitijo vaše oči in nežno kožo okrog oči, ki zaradi zelo škodljivih UV žarkov lahko izzove trajne posledice zdravja vaših oči in vašega organizma.

Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

KAKO PREPREČITI ROSENJE STEKEL

V sedanjih podnebnih razmerah so obrazne maske vedno bolj pogost in potreben pripomoček v dobro vašega zdravja in zdravja drugih. Vendar pa lahko nošenje obrazne maske in očal hkrati povzroči težave, in sicer rosenje stekel. Torej, kaj lahko storite glede tega?

Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

Gibaj se... preveri svoj vid!

Vsak drugi občutek, razen tega, da je to leto enko, kot vsa do sedaj, bi bil bližje resnici. Zaznamoval nas je Covid, ki ga je spremljala omejitev gibanja. Ko smo že mislili, da se vračamo v normalno življenje, so se sprožili opomniki: Nazaj v šolo. Nazaj na delo. Nosi masko. Bodi previden. Poskrbite zase in za druge.

Vaše življenje in oči 5 min Čas branja

Kako omejiti čas preživet pred zasloni?

Digitalno življenje upočasnite in dajte očem možnost, da si oddahnejo pred škodljivo modro-vijolično svetlobo, ki izvira iz zaslonov. Z obzirom, da modro-vijolična svetloba vpliva na ritem spanja in bujenja lahko pretirana uporaba zaslonov privede do težav s spancem.

Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

Zaščita oči v času pandemije

Človeški organizem različno reagira na viruse, kar je odvisno od občutljivosti in stanja vsakega posameznika. Zato je izjemno pomembno upoštevati pravila zaščite, da bi ostali varni in zdravi.