Vaše življenje in oči

3 GLAVNI RAZLOGI ZA IZBOR POLARIZIRANIH STEKEL ZA LETOŠNJE POLETJE

Share on

Polarizirana stekla so edinstvena vrsta zaščitnih očal za sonce, ki omogočajo številne prednosti za vzdrževanje zdravega vida. Če za letošnje poletje iščete nova očala, razmislite o polariziranih steklih.

 Polarizirana stekla se od običajnih sončnih očal razlikujejo na veliko načinov. Zagotovijo lahko večje vizualno udobje, nudijo UV zaščito ter so lahko hkrati modna in večnamenska. V našem najnovejšem zapisu bomo predstavili razloge, zakaj izbrati polarizirana stekla za letošnje poletje. 

Prednosti nošenja polariziranih stekel 

Ko govorimo o izbiri sončnih očal, je potrebno pozornost nameniti različnim lastnostim. Te vključujejo vse od estetskega videza do udobnosti nošenja, zelo pomembna pa je tudi raven UV zaščite. 

Pogosto se izpostavlja, da so polarizirana stekla koristna za aktivnosti, kot so vožnja in športi na vodi. To nas vodi do prvega razloga za izbiro polariziranih stekel.  

Razlog 1: zmanjšanje bleščanja

Glavna lastnost, zaradi katere se polarizirana stekla razlikujejo od običajnih sončnih očal, je možnost zmanjševanja bleščanja. Do bleščanja pride zaradi odbijanja sočnih žarkov od ravnih površin, kar je za vaše oči lahko zelo moteče. Ravne površine lahko vključujejo nadzorno ploščo avtomobila, druge avtomobile, cesto ali vodo. Rezultat je zaslepljujoči odblesk, ki lahko negativno vpliva na aktivnosti, kot so vožnja, ribolov ali jadranje. Običajna sončna očala lahko zmanjšajo stopnjo svetlobe, vendar niso zasnovana za boj proti bleščanju.  

Zmanjšanje bleščanja

Polarizirana stekla lahko filtrirajo intenziven odsev, ki je posledica odbijanja svetlobe. To omogoča večje udobje nošenja in povečano zaščito vaših oči. Glede na to, da ste poleti pogosto izpostavljeni močni svetlobi, so polarizirana stekla odličen izbor.  

Razlog 2: UV zaščita 

UV zaščita vaših oči je enako pomembna kot zaščita vaše kože. Polarizirana stekla podjetja Essilor nudijo najvišjo stopnjo UV zaščite znotraj našega asortimenta, v kombinaciji s premazom Crizal. 

Pretirana izpostavljenost UV svetlobi je povezana z očesnimi boleznimi, kot je katarakta. To tveganje lahko zmanjšate z nošenjem UV zaščitnih očal. 

Razlog 3: stil 

Stil

Zaščitite se s stilom! Ni potrebno, da so funkcionalna sončna očala dolgočasna. Xperio polarizirana stekla so na voljo v različnih barvah in dodelavah stekel, tako da lahko nosite najnovejše stile in modne trende ter hkrati zaščitite svoj vid. Legendarne barve; bež, siva in sivo-zelena omogočajo iboljšano vidljivost barv, moderne barve, kot so Blue Ink, Blue Purple, Blue Sky in Violet pa vam omogočajo, da poudarite svoj videz ter pri tem izboljšate svoje vizualno udobje.  

Obiščite svojega lokalnega optika še danes ter se seznanite s tehnologijo Xperio Polarised.