Vaše življenje in oči 2 min Čas branja

ČLOVEŠKO OKO IMA MNOGO VEČJI POTENCIAL KOT MISLIMO

Deli

Ne glede ali ste nov uporabnik očali ali pa jih uporabljate že več let, ste se najverjetneje že srečali z izrazom - recept za očala. Vaš recept je rezultat pregleda vida in omogoča optiku izdelavo kvalitetnih očal, ki bodo korigirale vaš vid.

Vrednost recepta za vid in očalnih stekel za korekcijo vida je izražena v dioptriji, v jakostni enoti. Desetletja se je dioptrija merila v četrtinkah dioptrije (D). Verjetno ste že videli recept, na katerem je na koncu izražena dioptrija z 0,25D, 0,50D ali samo 0,00D. To je v skladu s trenutnimi standardi, vendar tak recept omejuje korekcijo, ki vam jo vaša očala lahko nudijo, hkrati pa bi vaše oči lahko razbrale mnogo več podrobnosti(1). To lahko primerjamo z nakupom oblačila vaše velikosti, ki pa popolnoma ne odgovarja vašim meram.

INOVACIJA V OPTIKI

Po petih letih znanstvenih raziskav in analizi več kod 100,000 parametrov vida(2), smo razvili edinstveno inovacijo, ki prinaša visoko stopnjo natančnosti vida: Advanced Vision Accuracy™.

 

Essilor® AVA™ je revolucionarno doživetje vida, ki nudi ultimativno natančnost in sprošča polni potencial vašega očesa. Z novim, visoko preciznim in enostavnim načinom testiranja vida, lahko strokovna oseba izmeri dioptrijo vašega očesa do 0,01D natančno. Ne glede ali je vrednost vašega recepta +2.21D, -5,32D ali -11.11D, so lahko vaša očala izdelana do 0.01D natančno in ne več zaokroženo na približno nižjo ali višjo vrednost. Naše zadnje raziskave so pokazale, da 95%(1)  ljudi ima vid bolj občutljiv in percipira več od trenutno uporabljenega koraka po 0,25 dioptrije za korekcijo vida.

KAJ JE PRINESLA AVA INOVACIJA?

  1. Bolj natančen pregled vida tj. bolj natančno predpisovanje vaše dioptrije
  2. Nov proces predpisovanja dioptrije, ki omogoča primerjavo očalnih stekel z ali brez AVA opcije v stvarnih pogojih
  3. Optimiziran dizajn očalnih stekel z AVA receptom
  4. Očala s prijetno in izredno natančno ostrino vida
PRIVOŠČITE SVOJIM OČEM PRECIZEN POGLED

ČLOVEŠKO OKO IMA MNOGO VEČJI POTENCIAL KOT MISLIMO

Vedno zahtevate visoko jasnost slike na vašem televizorju. Zakaj ne bi iste kriterije imeli še za vaša očala in korekcijo vida?

 

Glejte svet takšen, kot bi moral biti, brez omejitev ostrine vida. Zahvaljujoč AVA™ tehnologiji boste z vašimi očali zaznali vsak detajl. AVA™ opcija je dostopna pri Varilux progresivnih steklih in Eyezen enožariščnih steklih za korekcijo vida

(1) Raziskava narejena s strani Essilor® - 146 pacientov starosti med 18 in 65 let – Singapur – 2016.

(2) Analizirani parametri vida so stvarni parametri, ki so bili izmerjeni pri stvarni refrakciji in obdelani s pomočjo računalniške simulacije subjektivnih odgovorov.