Vaše življenje in oči

IZBIRA NAJBOLJŠIH STEKEL ZA ŠPORT

Deli

Tukaj lahko najdete napotke za vizualne rešitve, ki se prilegajo vašemu življenjskemu stilu. Ta nabor člankov je napisan, da vam pomaga pri iskanju informacij glede izbira pravih stekel za vaš življenjski slog, ne glede na to, ali gre za športne aktivnosti ali vožnjo.

Ni se vam potrebno odpovedati hobijem zaradi slabšega vida; namesto tega vam je na voljo nekaj koristnih rešitev za izboljšanje vida, ki vam omogočajo udobno ukvarjanje s športom. 

Ob izvajanju vaših priljubljenih aktivnosti, ki vključujejo ukvarjanje s športom, je dober vid izjemno pomemben. Oster, jasen vid ima lahko izjemen vpliv na vašo sposobnost igranja, ne glede na to, ali gre za golf, kolesarjenje, tenis ali smučanje! Če imate težave z vidom, vam lahko pomaga nošenje očal za šport. 

Optimalen vid med ukvarjanjem s športom lahko izboljša vašo samozavest in sposobnost, prav tako pa lahko zmanjša riziko nezgod ali poškodb vas in vaših sotekmovalcev. Ni sevam potrebno odpovedati hobijem zaradi slabšega vida; namesto tega vam je na voljo nekaj koristnih rešitev za izboljšanje vida, ki vam omogočajo udobno ukvarjanje s športom. 

Nošenje očal za šport 

Če imate refraktivno očesno napako, kot so kratkovidnost, astigmatizem ili presbiopija, vam lahko pomaga nošenje korektivnih stekel. Pomembno je, da jih nosite tudi med ukvarjanjem s športom, saj to poskrbi za mnogo lažjo in udobnejšo izkušnjo. 

Škiljenje ob gledanju žoge in naprezanje oči lahko vodi v preutrujenost oči, kar posledično povzroča glavobole in suhe oči. Če se vam to pogosto dogaja, vam predlagamo obisk lokalnega optika, ki vam pregleda oči in preveri, ali imate dioptrijo ter potrebujete korektivna stekla.  

Nošenje očal za šport vam lahko pomaga celo izboljšati vaše dosežke, čeprav vam tega ne moremo jamčiti! V vsakem primeru bo jasnejši vid olajšal vašo osredotočenost na ostale igralce in na okolico. 

Vožnja z gokartom

Mogoče potrebujete enožariščna ali Varilux progresivna stekla, odvisno od vaših individualnih potreb. Imate na primer težave z ostrino vida na različnih razdaljah med igranjem tenisa? Ali imate težave z gledanjem na daleč med vožnjo go-karta? Nošenje očal, primernih za šport, vam lahko pomaga, da boste ob aktivnostih uživali.  

Korektivna očala za šport 

Če imate težave s presbiopijo, potrebujete stekla, ki popravljajo vaš vid na blizu in daleč. Varilux progresivna stekla so idealna rešitev, ki vam pomaga jasno videti na različnih razdaljah: na blizu, na daleč in na srednji razdalji. Serija Varilux X je najboljša različica Varilux progresivnih stekel za ostrino in jasen vid ob gledanju na blizu in daleč ter je idealna, ko sledite žogi na igrišču. 

Enožariščna stekla imajo samo eno dioptrijo po celotni površini stekla.  Eyezene enožarčna  stekla  omogočajo ostrejši vid ter zagotavljajo večjo jasnost na igrišču ali na cesti.  

Korektivna očala za šport

Rešitve za očala, ki jih uporabljate ob gibanju na prostem 

Če vaši hobiji vključujejo ukvarjanje s športi na prostem, boste verjetno imeli težave z močno svetlobo in bleščanjem sonca, ki otežuje jasnost vida. Ne glede na to, ali se želite znebiti odsevov zaščititi svoj vid pred UV svetlobo med igro, obstajajo izbrane rešitve za stekla, ki vam pri tem pomagajo. 

Polarizirana stekla so zasnovana za zmanjševanje odsevov ter filtriranje močne vodoravne svetlobe, ki se odbija od ravne površine. Polarizirana stekla lahko prav tako ponudijo visoko stopnjo UV zaščite, kar vam omogoča, da se varno ukvarjate s športom.  

Če ste pogosto v gibanju in prehajate iz notranjih prostorov ven in obratno, je lahko nošenje fotokromnih stekel koristno. Fotoobčutljiva stekla se avtomatsko prilagajajo spreminjajočim se svetlobnim pogojem, da se vašim očem ni treba naprezati.  

Sistem za zaščito oči je vgrajen v Essilor korektivna stekla, da ščiti vaš vid pred UV in drugo škodljivo svetlobo. Tudi, kadar zunaj ni sonca, vam lahko UV svetloba škoduje. Sistem za zaščito oči vam lahko zagotavlja učinkovito zaščito vaših stekel za vsakodnevno nošenje. 

Rešitve za očala

Rešitve za očala

Dodelave stekel su dostopne ter vam pomagajo, da lahko nemoteno preživljate čas na prostem. Crizal  dodelava je odporna na praske ter pripomore k zaščiti vaših stekel ne glede na to, kaj se dogaja med tekmo. Zahvaljujoč hidrofobni tehnologiji bodo vaša stekla odbijala vodo in se ne bodo meglila, da boste pripravljeni na vse vremenske pogoje med igranjem golfa.