Vaše življenje in oči

IZBOLJŠANJE VIZUALNEGA UDOBJA Z ZAŠČITNIM SLOJEM NA STEKLIH

Deli

Zaščitni sloj na steklih, znan kot dodelava stekel, je odličen način za še večjo učinkovitost stekel zaradi izboljšanja vizualne udobnosti in ostrine. Kot sestavi del vaših dioptrijskih stekel dodelave vključujejo najnovejše tehnologije, ki omogočajo zdrav vid.

Ob pojavu novih problemov, kot so škodljivi učinki UV in modro-vijolične svetlobe na zdravje vaših oči (1), lahko dodelave stekel vašim očem zagotovijo dodatno zaščito. Medtem ko vam dioptrijska stekla pomagajo, da jasno vidite, lahko zaščitni sloj stekla pripomore k zdravju vaših oči ter dodatno izboljša ostrino in vizualno udobje.  

S tem v mislih si oglejmo nekatere od najbolj učinkovitih dodelav stekel, ki so vam na voljo. 

Antiodsevni premazi in premazi proti umazaniji 

Dva najbolj neugodna vidika nošenja očal vključujejo odsevnost in umazanijo. Oba lahko ovirata dober vid ter negativno vplivata na vaše vizualno udobje. Optično steklo je oblikovano tako, da lomi svetlobo z namenom izboljšanja vašega vida, zato je zaradi narave površine optičnih stekel neizbežno, da se svetloba na nek način odbija od površine. 

Antiodsevni premazi

Ob povečanju virov umetne svetlobe smo obkroženi z odsevi. Svetloba iz vseh kotov pada na vaša očala in ustvarja odseve. Ti so lahko vir nelagodja in vplivajo na vaše vsakodnevno življenje. To zavestno ali podzavestno vodi do novega vedenja. Nekateri prilagajajo svoj položaj glave, nekateri spreminjajo položaj telesa in nekateri celo odstranijo svoja očala, da se znebijo odsevov. 

Antiodsevni premaz stekla je idealna rešitev za ta tip težav. Dodelave stekla, ki nudijo zaščito pred odsevi in bleščanjem, so idealne za izboljšanje ostrine vida. Prav tako je lahko zelo moteča tudi umazanija, ki jo je težko očistiti. Stekla z dodelavami ščitijo vaša očala tako, da odbijajo nečistoče in ščitijo pred praskami.  

Antiodsevni premazi

S kombinacijo Crizal Sapphire UV bodo vaša stekla odbijala kapljice vode, prah, praske in nečistoče. Rezultata sta jasnost vida in stekla, ki so zaščitena ter se enostavno čistijo. Vaša očala z novimi stekli vam bodo olajšala vsakodnevno življenje.  

UV zaščitni sloj na steklu 

S kombinacijo pravilne dodelave stekel vaših očal pripomorete k zdravju vaših oči. V letih raziskav se je izkazalo, da je UV zaščita ključna za vzdrževanje zdravega vida. 

UV zaščitni sloj na steklu je koristen, neobhoden dodatek vaših stekel.  Crizal Prevencia nudi zaščito pred škodljivo svetlobo, vključno UV in modro-vijoličasto svetlobo. Z E-SPF 35 ima Crizal Prevencia najvišji E-SPF indeks za prosojna stekla. 

UV zaščita na vaših steklih pomaga preprečevati prezgodnje staranje in zmanjšuje tveganje za nastanek katarakte. To lahko zagotovi ostrino vida in vizualno udobje. 

Ali so dodelave stekel primerne za otroke? 

Če vaš otrok potrebuje očala, da bi dobro videl, razmislite o steklih z dodelavo. Ta namreč ne nudijo le zaščite, ki podaljšuje življenjsko dobo stekel, temveč so enako koristna za otroke kot za odrasle. 

Otroci bodo imeli koristi od stekel z dodelavo, zlasti ob vstopu v šolo. Dodelave, kot je Crizal Sapphire UV, bodo pomagale odpraviti moteče odseve, ki bi lahko motili njihov vid in ovirali njihovo učenje. Še več, otroške oči so bolj občutljive na kumulativne učinke UV svetlobe in kakršna koli dodatna zaščita jim prinaša veliko prednosti. 

Če vaš otrok potrebuje očala