Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

KAKO PREPREČITI ROSENJE STEKEL

Deli

V sedanjih podnebnih razmerah so obrazne maske vedno bolj pogost in potreben pripomoček v dobro vašega zdravja in zdravja drugih. Svetovna zdravstvena organizacija je priporočila, da lahko nošenje obraznih mask zavira širjenje koronavirusa. Vendar pa lahko nošenje obrazne maske in očal hkrati povzroči težave, in sicer rosenje stekel. Torej, kaj lahko storite glede tega?

ZAKAJ SE STEKLA ZAROSIJO?

Kombinacija telesne toplote in pretoka zraka lahko privede do tega, da se vaša očala zarosijo. Ko nosite masko za obraz, vdihnete topel zrak, ki večinoma uhaja skozi zgornji del maske in zarosi stekla.

Vaš topel dih pristane na hladnejši površini stekel, kar povzroči rosenje in otežuje vidljivost.

moski z masko in zamegljenimi ocali

KAKO PREPREČITI ROSENJE OČAL?

Obstaja nekaj preprostih korakov, da se vam očala ne rosijo, kadar nosite masko.

  1. Prepričajte se, da se vaša obrazna maska dobro prilega, saj lahko tesneje nameščena maska pripomore, da zrak uhaja skozi stranice ali dno maske.
  2. Prilagodite očala tako, da so nameščena nekoliko bolj stran od obraza; to omogoča, da zrak uide, namesto da bi se ujel med obraz in steklo.
  3. Ena najučinkovitejših in dolgotrajnejših rešitev za preprečevanje zameglitve očal je investicija v premaz za zaščito pred rosenjem.

PREDSTAVITEV OPTIFOG STEKEL

Naša rešitev za stekla Optifog vam pomaga z ekskluzivno tehnologijo zagotoviti zmanjšanje motečega rosenja, ki se pojavlja na vaših očalih. Edinstveni sistem uporablja dve patentirani tehnologiji; obdelavo leč Optifog in pametno tekstilno krpo z molekulami proti rosenju, ki aktivira moč premaza Optifog.

Izkusite prednosti očal brez rosenja tako, da vsako jutro le obrišete stekla s pametno krpo in tako preprečite, da bi se vam očala čez dan zameglila. Če zdaj pogosto nosite obrazno masko, vam lahko stekla Optifog pomagajo povrniti jasnost vida, saj preprečujejo rosenje med dihanjem.

oseba z masko in nezamagljenimi očali

Optifog stekla imajo tudi dodatne lastnosti, ki lahko koristijo vašemu vidu, vključno z zaščito pred UV svetlobo in tem, da pomagajo zmanjšati praske na steklih. Za optimalno jasnost vida premaz tudi preprečuje bleščanje in je odporen proti prahu.

Medtem ko sebe in druge ščitite pred koronavirusom, ne ogrožajte svojega vida. Stekla Optifog proti rosenju so enostavna rešitev za brezhibna stekla tudi, kadar nosite masko.

Mogoče vas bo zanimalo

Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

Zaščita oči v času pandemije

Človeški organizem različno reagira na viruse, kar je odvisno od občutljivosti in stanja vsakega posameznika. Zato je izjemno pomembno upoštevati pravila zaščite, da bi ostali varni in zdravi.

Vaše življenje in oči 5 min Čas branja

Kako omejiti čas preživet pred zasloni?

Digitalno življenje upočasnite in dajte očem možnost, da si oddahnejo pred škodljivo modro-vijolično svetlobo, ki izvira iz zaslonov. Z obzirom, da modro-vijolična svetloba vpliva na ritem spanja in bujenja lahko pretirana uporaba zaslonov privede do težav s spancem.

Vaše življenje in oči

KAKO DOSEČI BOLJŠE ZDRAVJE OČI?

Zdravje vaših oči je prav tako pomembno kot zdravje vašega telesa. Za zobe poskrbite tako, da jih očistite in obiščete zobozdravnika, za kožo poskrbite s čiščenjem obraza; zakaj potem ne skrbite za svoje oči?