Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

Očala za blažitev glavobolov

Deli

Glavoboli so pogost pojav in lahko so neverjetno neprijetni ter moteči. Lahko rečemo, da so vsi kdaj imeli glavobol, ampak ali ste vedeli, da vam lahko rešitev prinesejo očala?

Ne glede na to, ali pogosto posežete po zdravilih za lajšanje bolečin ob glavobolu, ali pa preprosto počakate, da mine, se morda ne zavedate, da sta lahko preverjanje in korekcija vida učinkovito zdravilo za zmanjšanje glavobolov. Če imate pogosto glavobole, ko se ukvarjate z dejavnostmi, kot sta branje ali gledanje televizije, je vredno obiskati optometrista.

Lahko težave z vidom povzročijo glavobole? 

Če redno trpite zaradi glavobolov, boste morda imeli koristi od nošenja očal. Razlog je ta, da imate lahko težave z vidom, kar povzroča glavobol. Če s težavo vidite stvari v daljavi ali od blizu, je možno, da pretirano napenjate oči, da bi videli jasno.

 

Hipermetropija ali daljnovidnost lahko obremeni oči in povzroči glavobole, saj je za oči posebej naporno, da se trudijo osredotočati na ostrenje slike od blizu. Ta napor zaradi naprezanja, da bi jasno videli, lahko pogosto povzroči glavobole. Podobno lahko glavobole povzroča tudi astigmatizem.

 

Očala za blažitev glavobolov lahko pomagajo popraviti vaš vid in zmanjšati potrebo po naprezanju oči. Morda niste niti vedeli, da imate težave z vašim vidom, zato je pomembno, da obiščete svojega optika in opravljate redne preglede oči.

Potrebujem očala, če imam pogosto glavobole? 

Glavoboli so eden glavnih znakov, da boste morda morali nositi očala. Če se vam zdi, da pogosto doživljate glavobole, je priporočljivo obiskati svojega lokalnega optika, da ugotovite,ali obstajajo težave z vašim vidom.

 

Če imate glavobole, pa tudi zamegljen vid, dvojni vid ali težave z vidom ponoči, je zelo verjetno, da morate nositi očala.

Katera očala naj nosim za blažitev glavobolov? 

Ugotavljanje, katera očala za blažitev glavobolov morate izbrati, bo odvisna od vaših potreb glede vida. Nositi morate očala, ki bodo zmanjšala potrebo po naprezanju oči, kar bo posledično zmanjšalo pojav glavobolov.

 

Pogosteje kot ne so glavoboli, povezani z vidom, stranski produkt lomne napake, kot so hipermetropija, kratkovidnost ali astigmatizem. Nošenje očal za blažitev glavobolov zahteva predhodno ugotavljanje, zaradi katere okvare vida trpite. Nato je potrebno nošenje pravih očal, da bi to popravili.

 

Obstajajo mnoga različna očala za blažitev glavobolov, ki bi vam lahko pomagala pri vašem vidu. Enožariščna stekla lahko popravijo daljnovidnost, kratkovidnost in astigmatizem. Pomembno je tudi, da izberete prava enožariščna očala za blaženje glavobolov, ki vam ustrezajo.

 

Eyezen stekla so edinstvena zato, ker so posebej zasnovana za zmanjšanje naprezanja oči. Eyezen očala zagotavljajo oster in udoben vid, še posebej učinkovita pa so lahko, če pogosto uporabljate digitalne naprave.

 

Digitalni zasloni lahko včasih povzročijo glavobole, ker se vaše oči nenehno poskušajo osredotočiti na pikselirane zaslone in spremenljive razdalje. Tehnologija Eyezen lahko odpravi vaše težave z vidom, hkrati pa ščiti vaše oči pred naprezanjem in utrujenostjo oči.

 

Če se izkaže, da potrebujete raznolika očala za glavobole, je to zato, ker imate težave videti tako od blizu kot na daleč. To je lahko pomemben vzrok za glavobole, saj se nenehno naprezate, da bi videli na vseh razdaljah.

 

Stekla Varilux X lahko zagotovijo neopazno vizualno prilagajanje od gledanja od blizu do gledanja na daljavo, kar vam pomaga jasno videti na vseh razdaljah in vam omogoča večopravilno delo brez prekinitev.

 

Včasih lahko glavobole povzročijo tudi močne svetlobne razmere, še posebej, če trpite zaradi občutljivosti na svetlobo. Močne luči lahko povzročijo, da škilite zaradi nenadnega bleščanja. V tem primeru potrebujete očala za blaženje glavobolov, ki lahko zaščitijo vaš vid pred močno svetlobo. Transitions XTRACTIVE stekla se bodo samodejno prilagodila, da zaščitijo vaše oči pred močno svetlobo z niansiranjem površine stekel in zmanjšanjem bleščanja.

 

V vsakem primeru, če je težava pogostih glavobolov povezana z vidom, je najbolje, da se posvetujete z oftalmologom, ki vam bo svetoval ustrezno rešitev, namesto da se zadovoljite s priročnimi rešitvami, ki lahko povzročijo še več glavobolov.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

POSKRBITE ZA ZDRAVJE VAŠIH OČI

Kot človeška bitja se od nekdaj prilagajamo vsem spremembam, ki nastajajo okrog nas. Da bi zagotovili višjo varnost svojih oči, jih je potrebno pravilno zaščititi glede na prilagajanje novemu načinu našega življenja.