Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

POSKRBITE ZA ZDRAVJE VAŠIH OČI

Deli

Kot človeška bitja se od nekdaj prilagajamo vsem spremembam, ki nastajajo okrog nas. Da bi zagotovili višjo varnost svojih oči, jih je potrebno pravilno zaščititi glede na prilagajanje novemu načinu našega življenja.

Zdravje vaših očI in nov način življenja

Trenutna globalna kriza, ki je zajela zdravstvo, je popolnoma spremenila čas, ki ga zdaj po novem preživimo pred zasloni. Z vsemi omejitvami, ki nas trenutno pestijo, smo primorani več časa posveti komunikaciji preko zaslona. Tako zasebno kot poslovno. Modra svetloba, ki jo oddajajo zasloni nam tako povzroča veliko škode za naše oči.

essilor blagovna znamka moski in zenska pred racunalnikom

Da bi zagotovili višjo varnost svojih oči, jih je potrebno pravilno zaščititi glede na prilagajanje novemu načinu našega življenja.
Od jutra do večera je naš fokus usmerjen na telefone, tablice, računalnike in televizorje.

Tudi stanja, kot so bolečine v vratu, slaba drža in utrujenost oči, lahko pripišemo temu, da več časa preživimo doma in smo skozi celoten dan fokusirani na zaslone.

PET NAČINOV, DA OHRANIMO NAŠE OČI ZDRAVE

Seveda si lahko pomagate sami, in sicer tako, da zašlitite svoj vid na kar nekaj načinov. Spoščajte svoje oči kot sproščate tudi svoj um in telo, kadar preživite velik del dneva pred zasloni.

Otkrijte nekaj Essilorjevih nasvetov za zaščito vašega vida:

  • Preizkusite pravilo 20-20-20 skozi celoten dan. Vsakih 20 minut tako osredotočite svoj pogled za 20 sekund v odaljenost vsaj 6 metrov.
  • Privoščite svojemu vidu vsaj 2 uri naravne svetlobe na dan.
  • Poskrbite za za pravilno odaljenost svojega vida, medtem ko uporabljate naprave z zasloni.
  • Eno uro pred spanjem ugasnite naprave z zasloni in spočijte svoja očesa.
  • REDNO PREGLEDUJTE SVOJ VID.

Preventiva je najboljše zdravilo za zdravje

Na voljo pa so tudi dolgoročne rešitve, ki ščitijo vaše oči pred dolgotrajno uporabo zaslona. Stekla Eyezen so stekla, ki so namenjena zmanjšanju obremenitve vaših oči. Torej, če delate na prenosnem računalniku, sodelujete v videoklicu ali igrate video igre, zaščitite oči in si zagotovite dober vid z ustreznimi stekli. Vprašajte svojega optika o steklih Eyezen.

 

essilor blagovna znamka mlada zenska pred prenosnikom

Stekla Eyezen® so zasnovana tako, da sprostijo in zaščitijo vaše oči pred vsemi vašimi vizualnimi aktivnostmi, vključno z delom življenja, ki ga preživimo na družabnih omrežjih, zato ste lahko pripravljeni na različne izzive vida, s katerimi se srečujete skozi ves dan.

Otroci poleg spletne šole in številnih zaslonskih iger preživijo veliko več časa pred zaslonom. Zato je pomembno zaščititi oči otrok, še posebej, ker se še razvijajo. Tako kot razmišljamo o zaščiti oči pri odraslih, moramo tudi kot starši razmišljati o zaščiti oči svojih otrok predvsem pred škodljivo modro svetlobo.

Mogoče vas bo zanimalo

Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

Zaščita oči v času pandemije

Človeški organizem različno reagira na viruse, kar je odvisno od občutljivosti in stanja vsakega posameznika. Zato je izjemno pomembno upoštevati pravila zaščite, da bi ostali varni in zdravi.

Vaše življenje in oči 5 min Čas branja

Kako omejiti čas preživet pred zasloni?

Digitalno življenje upočasnite in dajte očem možnost, da si oddahnejo pred škodljivo modro-vijolično svetlobo, ki izvira iz zaslonov. Z obzirom, da modro-vijolična svetloba vpliva na ritem spanja in bujenja lahko pretirana uporaba zaslonov privede do težav s spancem.

Vaše življenje in oči

ALI IGRANJE VIDEO IGER VPLIVA NA VAŠ VID?

Igranje video iger ni več samo hobi, ampak tudi izbira kariere. Številni otroci in odrasli so naredili kariero z igranjem svojih najljubših iger ter objavljanjem videov na kanalih, kot je YouTube, kjer delijo nasvete o igranju in svoje komentarje o igri. Gre za visoko razvito panogo, ki bo v letu 2019 predvidoma presegla 500 milijard dolarjev.