Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

SPREMEMBA VIDA PO 40. LETU

Deli

Povsem naravno je, da se vid sčasoma spreminja, a največja sprememba vida se zgodi med 40. in 50. letom starosti. Poskrbite, da boste redno obiskovali očesne preglede, saj ne bodo preizkusili le vašega vida, temveč tudi zdravje vaših oči.

Vid od blizu

Najbolj očitna sprememba je zmožnost jasnega vida ob predmetih na dosegu vaših rok, torej v območju branja. Roke morate premikati vedno dlje, da lahko preberete besedilo ali morate naloge opraviti zelo od blizu. To je naraven pojav, ki se zgodi, ker leča v očesu postane manj prožna, zaradi česar je težko izostriti podrobnosti, ki so oddaljene približno 40 cm od očesa.

Odrasli, starejši od 40 let, imajo pogosto zelo aktiven življenjski slog in usklajujejo med družinskim življenjem, delom in hobiji. Danes, v hitrem tempu življenja, je pomembno, da poskrbite za svoje zdravje in ste pozorni na vse znake sprememb vida, saj boste le tako lahko izbrali prava očala, ki bodo podpirala vaš življenjski slog in vam omogočala nemoteno opravljanje vsakodnevnih opravil.

branje-od-blizu-essilor

Najpomembnejše stvari v vašem življenju si oglejte jasno.

Najpogostejša sprememba vida, ki se pojavi v teh letih, je presbiopija; očesna leča v očesu začne izgubljati prožnost, kar ima za posledico zmanjšano sposobnost ostrenja in vid na bližino postane zamegljen. Tudi če še nikoli niste imeli težav z vidom, se presbiopija večinoma zgodi vsem.

Presbiopija pri odraslih

Mnogi odrasli se lahko počutijo precej nemočni, ko doživijo prve simptome presbiopije, ker je to zanje znak neizogibnih sprememb, ki se pojavijo s starostjo, pa čeprav je to povsem naraven pojav.

Kljub spremembam lahko v tej starosti nedvomno še vedno uživate zelo aktiven življenjski slog in ključnega pomena je, da so vaše oči na to pripravljene. Sodobne rešitve so odraz tehnologije, ki sledijo potrebam sodobne presbiopije. Varilux progresivna očala zagotovo zagotavljajo kakovosten vid ne glede na razdaljo, nastavitev pa je povsem enostavna in vzame le trenutek vašega časa.

moski v pisarni

Odprava presbiopije vam omogoča uživanje v vsakem trenutku

Najpomembnejši korak je obisk specialista, ki bo preveril kakovost vašega vida in vas napotil na ustrezen pregled. Posvetujte se s svojim optikom, ki vam bo priporočil očala, ki ustrezajo vašim potrebam vida, da boste lahko dobro videli na vseh možnih razdaljah.

Izbira pravih očal, ki so nujni spremljevalec vaših vsakodnevnih aktivnostih

Obstajajo številne možnosti za izbiro progresivnih stekel, ki bodo izboljšale vaš življenjski slog. Za vse, ki se srečujete z vsakodnevnim pisarniškim delom in boste potrebovali očala, ki bodo prilagojena digitalnim dejavnostim. Doživite optimalno vizualno in posturalno udobje z lečami Varilux Digitime in vašim očem olajšajte opazovanje majhnih znakov.

Podobno temu, če se vozite na delo ali opravljate poklic, ki od vas zahteva, da ste vezani na dolgotrajno vožnjo, da poskrbite, da so vaše oči zaščitene s pravilno izbiro očal. Tako zavarujete sebe kot tudi ostale udeležence v cestnem prometu. Stekla Eyedrive bodo nudila vidno polje, popolno optimizirano za vožnjo.

Če iščete očala, ki vam bodo hkrati popravila vaš vid in zagotovila kakovostno zaščito pred UV-žarki in škodljivo modro-vijolično svetlobo, pa naj gre za naravni vir ali iz digitalnih zaslonov, združite to pozitivno spremembo s tehnologijo Transitions.

Zdravje oči

Številne očesne bolezni postanejo očitne v poznejšem življenju, običajno pri starosti 60 let ali več. Ključnega pomena je, da se zavedate simptomov in razumete, kako lahko pravočasno zmanjšate tveganje.

Izbira življenjskega sloga, kot so prehrana, uživanje alkohola, kajenje in izpostavljenost škodljivi UV in modro-vijolični svetlobi lahko prispevajo k zdravju vaših oči. Poskrbite, da boste redno obiskovali očesne preglede, saj ne bodo preizkusili le vašega vida, temveč tudi zdravje vaših oči. Če začnete opažati spremembe v vašem vidu, je to povsem normalno. Za nasvet se obrnite na svojega optika.

Očala so vedno bolj popularen modni kos, ki ne bo samo krasen na izgled, ampak bo poskrbel tudi za zaščito vašega vida in predvsem za zdravje vaših oči.

Mogoče vas bo zanimalo

Najpogostejše težave z očimi

PRESBIOPIJA

Presbiopija ni okvara vida, ampak naravna sprememba vida, ki doleti vsakogar.

Vaše življenje in oči

KAKO DOSEČI BOLJŠE ZDRAVJE OČI?

Zdravje vaših oči je prav tako pomembno kot zdravje vašega telesa. Za zobe poskrbite tako, da jih očistite in obiščete zobozdravnika, za kožo poskrbite s čiščenjem obraza; zakaj potem ne skrbite za svoje oči?