Vaše življenje in oči

ZAKAJ SO STEKLA EYEZEN TAKO EDINSTVENA?

Deli

Enožariščna stekla so zelo priljubljena in uspešna rešitev za težave z vidom, kot so kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem. Z eno dioptrijo po celotni površini stekla vam lahko pomagajo videti oddaljene ali bližje predmete, odvisno od vaših potreb.

Sodoben način življenja, povezan z dolgotrajnim gledanjem v digitalne zaslone, sili naše oči pred nove izzive, bistveno drugačne od naravnih. Zato smo v Essilorju ustvarili enožariščna stekla, prilagojena izzivom sodobnega življenja. Ta stekla so znana kot Eyezen.

Stekla Eyezen so zasnovana v skladu z novimi vizualnimi in vedenjskimi standardi, ki izhajajo iz redne uporabe digitalnih naprav. Naše oči niso naravno prilagojene digitalni dobi in gledanje nečesa od blizu dlje kot 20 minut lahko povzroči slabši vid, obremenitev oči in glavobole.(1).

Stekla za sodoben življenjski slog 

Večina nas uporablja digitalne naprave ure in ure vsak dan, bodisi za delo ali prosti čas. S tem v mislih je tovrsten povezan življenjski slog ustvaril potrebo po steklih, ki ga podpirajo. Stekla Eyezen so bila ustvarjena točno za to. Edinstvena so v tem, da podpirajo vaš vid in zagotavljajo ostrejšo sliko od standardnih enožariščnih stekel(2).

Uporaba digitalnih zaslonov je lahko za vaše oči izziv, ker se osredotočajo na pikselizirane, drobne znake s pogostimi premiki pogleda med spreminjajočimi se razdaljami. V nekaterih primerih se lahko zasloni pametnih telefonov osvežijo do 60-krat na minuto, zaradi česar so vaše oči utrujene, saj se morajo vsakokrat znova osredotočiti.

Poleg korekcije vida so stekla Eyezen popolnoma optimizirana za digitalne naprave, rezultat pa je sodoben dizajn stekel. 

Zaščita pred modro-vijolično svetlobo 

Svetloba je bistvena za naš vid, vendar lahko del svetlobnega spektra povzroči prezgodnje staranje oči. Predvsem modro-vijolična svetloba lahko poškoduje celice roženice (3).

Zato so stekla Eyezen kombinirana s posebnim filtrom za modro svetlobo, vgrajenim v sam material lstekla, Eye Protect System. To zagotavlja zaščito pred škodljivo svetlobo, vključno z UV in modro-vijolično svetlobo.

 

Eyezen

Visoka natančnost vida

Če to ni dovolj, so stekla Eyezen na voljo s tehnologijo AVA; izjemno natančno dioptrijo. Po 5 letih znanstvenih raziskav smo odkrili zelo natančen in enostavnejši način za testiranje vašega vida. Naše partnerske optike lahko zdaj izmerijo vašo dioptrijo z natančnostjo 0,01D (recept, ki je potreben za popravek vida), namesto zaokroževanja na 0,25, kot to velja v večini primerov. Posledica tega so visoko precizna stekla, ki vam bodo nudila visoko natančnost in ostrino slike brez omejitev.

Naložba v zdravo in kakovostno življenje

Stekla Eyezen so optimizirana za zmanjšanje ali preprečevanje obremenitve oči in nudijo celodnevno udobje. Utrujenost oči je lahko škodljiva, saj se kaže kot utrujene oči, srbenje ali pekoč občutek(4). Tudi z uravnoteženim življenjem med zasloni in bivanjem na prostem čas pred zaslonom vpliva na vaš vid(5). Z nošenjem ustreznih stekel lahko zmanjšate negativne učinke časa, preživetega pred ekranom, in udobno preživite dan. Stekla Eyezen, ki so posebej ustvarjena za izpolnjevanje današnjih zahtevnih vizualnih standardov, nudijo prednosti izboljšane zasnove, ki vam omogoča, da še naprej počnete tisto, v čemer uživate.

 

(1) Chi & Lin (1998). A comparison of seven visual fatigue assessment techniques in three data acquisition task. Human Factors, 40 (4), 577-590
(2) Stekla Eyezen vključujejo tehnologijo Eyezen focus/Dualoptim za pomoč pri vizualnih naporih.
(3) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31.
Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757.
New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Spring 2013.
(4) Kvantitativna študija potrošnikov - 4000 posameznikov - ZDA, Francija, Br & CH - Neodvisni inštitut - 2014.
(5) Rosenfield M, Hue JE, Huang RR, Bababekova Y. (2012).

 

Mogoče vas bo zanimalo

Vaše življenje in oči

ALI IGRANJE VIDEO IGER VPLIVA NA VAŠ VID?

Igranje video iger ni več samo hobi, ampak tudi izbira kariere. Številni otroci in odrasli so naredili kariero z igranjem svojih najljubših iger ter objavljanjem videov na kanalih, kot je YouTube, kjer delijo nasvete o igranju in svoje komentarje o igri. Gre za visoko razvito panogo, ki bo v letu 2019 predvidoma presegla 500 milijard dolarjev.

Vaše življenje in oči 5 min Čas branja

Kako omejiti čas preživet pred zasloni?

Digitalno življenje upočasnite in dajte očem možnost, da si oddahnejo pred škodljivo modro-vijolično svetlobo, ki izvira iz zaslonov. Z obzirom, da modro-vijolična svetloba vpliva na ritem spanja in bujenja lahko pretirana uporaba zaslonov privede do težav s spancem.

Vaše življenje in oči 3 min Čas branja

Očala za blažitev glavobolov

Glavoboli so pogost pojav in lahko so neverjetno neprijetni ter moteči. Lahko rečemo, da so vsi kdaj imeli glavobol, ampak ali ste vedeli, da vam lahko rešitev prinesejo očala?