Vaše življenje in oči

Zaščita otroškega vida

Deli

Medtem ko se otroške oči še razvijajo, je pomembno razviti dobre navade za zaščito in podaljšanje zdravja njihovega vida. Z vidika staršev je koristno prepoznati znake, da ima vaš otrok težave z vidom. Ti obsegajo sedenje bližje predmetom, mežikanje, drgnjenje oči ali pritoževanje o glavobolu.

Zavedamo se, da je današnji način življenja precej povezan z digitalnimi napravami, zato je za zdravje oči pomembno, da poskušate spodbujati aktivnosti na prostem in otrokom omejiti čas pred ekranom. Ko gledajo v zaslone, poskusite uvesti pravilo, da mora biti zaslon od njih oddaljen vsaj 30 cm. Spremenite lahko tudi svetlost zaslona in povečate velikost besedila, da zaščitite otroške oči. 
Če menite, da vaš otrok potrebuje očala, se za nasvet obrnite na svojega pediatra, ki bo lahko opravil rutinske preiskave in po potrebi napotil vašega otroka na oftalmološki pregled. 

Razumevanje potreb otroškega vida

Danes so otroci bolj kot kadar koli prej obkroženi z digitalnimi napravami, tako doma kot v šoli. Še več, največkrat na račun aktivnosti na prostem. Večja uporaba digitalnih zaslonov v primerjavi z igro zunaj lahko poveča tveganje za nastanek refrakcijske napake, kot sta miopija ali kratkovidnost. Otrokov vid mora biti jasen in oster predvsem v šolski dobi, saj lahko slab vid povzroča težave pri učenju in dodatnih dejavnostih otroka. Vizualne potrebe otrok se lahko razlikujejo od potreb odraslih, saj je bilo ugotovljeno, da otroci bolj premikajo oči in gledajo navzgor, zaradi česar otroci uporabljajo večjo površino stekel. Pri Essilorju smo identificirali tri parametre, ki lahko pomagajo pri oblikovanju stekel za očala, posebej prilagojenih otrokom: morfologija, oddaljenost predmeta gledanja in smer pogleda. Stekla Eyezen kids so zasnovana ob upoštevanju teh parametrov in otrokovih vizualnih potreb ter izpolnjujejo edinstvene zahteve otroškega vida. Stekla Eyezen Kids so idealna za otroke, stare od 6 do 12 let, ter jim lahko pomagajo popraviti vid, da lahko uživajo v vsakodnevnih dejavnostih z lahkoto in udobno. Najdite svojega lokalnega optika in prosite za Eyezen Kids stekla za očala.